Macedonian Human Rights Movement International
Македонското друштво "Илинден" - Тирана незадоволно од односот на Министерството за култура
Македонското друштво "Илинден" - Тирана незадоволно од односот на Министерството за култура
Македонското друштво "Илинден"- Тирана воопшто не е задоволна од односот на Министртвото за култура, како и изминатите години и ова година Министерството за клтура не прифатги ни еден проект на македонските друштва.
Macedonian Association "Ilinden" Tirana: Announcement - Condemnation for the resolution of the European Parliament
Macedonian Association "Ilinden" Tirana: Announcement - Condemnation for the resolution of the European Parliament
Macedonian Association "Ilinden" Tirana condemns Progress Report on Albania's membership in the European Union, adopted by the European Parliament, where a proposal of Bulgarian MEPs Andrey Kovachev and Angel Dzambaski ask that Macedonian in areas Golo Brdo, Gora, Mala and Prespa to be declared as Bulgarians and recommend to ...
MHRMI Condemns the European Parliament's Resolution Claiming that Macedonians are "Bulgarian"
MHRMI Condemns the European Parliament's Resolution Claiming that Macedonians are "Bulgarian"
Is the European Parliament ignorant or anti-Macedonian? These are the only two options. In a blatant display of sheer lunacy, the European Parliament passed a resolution calling on Albania to protect the rights of its "Bulgarian” minority - in Macedonian-inhabited areas of Albania - and "recommends that the rights ...
Позиција на ОМО "Илинден" - ПИРИН во врска со платформата на албанските партии изработена во Тирана
Позиција на ОМО "Илинден" - ПИРИН во врска со платформата на албанските партии изработена во Тирана
Како партија која заштитува правата на македонското малцинство во Бугарија ние секогаш сме подржувале унапредување прават на малцинствата, но ништо од тоа што се бара во платформата на Албанските партии во Македонија нема никаква врска со правата на малцинствата, правата на човекот или демократијата. ...
Македонско друштво "Илинден" - Тирана го осудува тврдењето на Друштвото за бугарско-албанско пријателство дека во Албанија живеат Бугари
Македонско друштво "Илинден" - Тирана го осудува тврдењето на Друштвото за бугарско-албанско пријателство дека во Албанија живеат Бугари
Македонско друштво "Илинден" - Тирана го осудува тврдењето на Друштвото за бугарско-албанско пријателство од Корча. Категорично ги негираме тврдењата на Друштвото за бугарско-албанско пријателство дека во Албанија живеат Бугари. ...
US Congressman Calls for Partition of Macedonia - MHRMI Demands his Resignation and Reprimand, Calls for Support for Macedonia from President Trump
US Congressman Calls for Partition of Macedonia - MHRMI Demands his Resignation and Reprimand, Calls for Support for Macedonia from President Trump
As if the first partition of Macedonia wasn't enough, US Congressman Dana Rohrabacher decided to call for the further partition of Macedonia, saying "I am sorry to say but it is not a state. Kosovars and Albanians in Macedonia should become part of Kosovo. The other part of Macedonia should become part of Bulgaria, or whatever country they allege to belong.” The country that Macedonians belong to, Mr.
Благодарници "Илинден” по повод осумгодишнината од основањето на Mакедонско друштво "Илинден" - Тирана
Благодарници "Илинден” по повод осумгодишнината од основањето на Mакедонско друштво "Илинден" - Тирана
Претседателот на Mакедонско друштво "Илинден” - Tирана г-дин Никола Ѓурѓај, по повод осумгодишнината од основањето и плодната работа на друштвото, донесе одлука да додели Благодарници "Илинден”.