Macedonian Human Rights Movement International
Banner demanding a reversal of the illegal forced Macedonia name change
Соопштение за медиумите

Придружете ни се во раскинувањето на илегалниот, наметнат договор за преименување на Македонија


Македонското Меѓународно Движење за Човекови Права отпочна нова кампања со која бараме од политичарите во Република Македонија да се обврзат дека итно ќе го раскинат анти-македонскиот „Преспански Договор“. Секој политичар кој ќе ви тврди дека било „комплицирано“ да се раскине оваа илегална и наметната одредба е или неспособен или соучесник во принудното менување на името, идентитетот и историјата на Македонија и Македонците.

Низ македонските медиуми и социјални мрежи се шират нашите повици со пораката - „Илегален закон не е закон. 'Преспанскиот договор' може лесно да се раскине. Барајте тоа да се случи. Политичарите мора да го слушаат народот - ако сакаат да ги гласаме“.

ММДЧП ги повикува сите Македонци да ни се придружат и да извршиме притисок врз политичарите за конечно да ја одбраниме Македонија. Барајте да престанат со изнаоѓање изговори. Имаме сила да го раскинеме принудното преименување. Ако политичарите не не слушаат, ќе загубат на следните избори. Нашето Име е Македонија. Обединети ќе си го вратиме.

* Придружете ни се. Споделете ги нашите повици на вашите социјални мрежи и интернет страници. #НашетоИмеЕМакедонија

###

Македонското меѓународно движење за човекови права (ММДЧП) ктивно работи на полето на човекови и национални права на Македонците и другите обесправени народи од своето основање во 1986 година.
ММДЧП бара да се почитуваат македонското име, идентитетот и човековите права на угнетените Македонци низ Балканот. За повеќе информации: 1-416-850-7125, info@mhrmi.org, www.mhrmi.org, twitter.com/mhrmi, facebook.com/mhrmi, instagram.com/MacedonianHumanRights, #НашетоИмеЕМакедонија