Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
 
 
| 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 | 1999 | 1998 | 1997 |
 
December 31, 2017
Весникот на Македонците во Бугарија, НАРОДНА ВОЛЈА, се заблагодарува на ММДЧП за непроценливата поддршка

December 18, 2017
The Guardian newspaper fails to challenge the misinformation and false assertions disseminated by Radmila Sekerinska
Весникот „Гардијан“ не ги оспорува неточните информации и лажните тврдења на Радмила Шекеринска

November 28, 2017
MHRMI Demands Implementation of its Solution to the Anti-Macedonian Name Dispute
ММДЧП бара имплементација на нивното решение за анти-македонското прашање за името

October 31, 2017
The Republican Party Has Hung Macedonia Out to Dry
Републиканската партија ја остави Македонија на цедило

October 28, 2017
Free Democratic Elections or a Continuation of the American-Led Coup of Macedonia?
Слободни демократски избори или продолжение на државниот удар под водство на САД?

October 6, 2017
United Macedonians: Name Negotiations with Greece Threatens Macedonia’s Survival
Преговорите за името со Грција се закана за опстанокот на Македонија

October 2, 2017
The new September 2017 - November 2017 edition of "Ilinden"

September 22, 2017
World Macedonian Congress – Canada congratulates MHRMI on a successful launch of the “OUR NAME IS MACEDONIA" campaign
СМК - Канада му честита на ММДЧП за успешното лансирање на кампањата „НАШЕТО ИМЕ Е МАКЕДОНИЈА"

September 21, 2017
MHRMI Launches New OUR NAME IS MACEDONIA Campaign With Billboards Throughout Macedonia. END THE NAME NEGOTIATIONS NOW!
ММДЧП започна нова кампања, „Нашето име е Македонија“, со билборди во Македонија. ВЕДНАШ ПРЕКИНЕТЕ ГИ ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ИМЕТО!

September 8, 2017
MHRMI Condemns Macedonia's Treasonous Government on Macedonia's Independence Day
ММДЧП ја осудува македонската предавничка Влада, на Денот на независноста на Македонија

August 22, 2017
My Ethnicity is Under Attack
Мојата етничка припадност е нападната

July 29, 2017
Macedonian Human Rights Organizations Condemn the So-Called Macedonia/Bulgaria “Good Neighbourliness” Agreement
Организациите за човекови права на Македонците го осудуваат т.н. „Договор за добрососедство" помеѓу Македонија и Бугарија

July 7, 2017
Нимиц нешто ни порача, но никој не го разбра

July 7, 2017
The new May 2017 - August 2017 edition of "Ilinden"

June 26, 2017
UN Envoy Nimetz to MHRMI: “Off the record – If I were Macedonian, I would not negotiate my name”
Претставникот на ОН Нимиц до ММДЧП: „Неофицијално - ако бев Македонец, не би преговарал за моето име"

June 7, 2017
МАКЕДОНСКО ДРУШТВО „ИЛИНДЕН“ - ТИРАНА - Соопштение за медиумите

May 28, 2017
THE GAME OF MACEDONIA - Published in The Hill
Играта „Македонија“

May 25, 2017
MHRMI Meets with Canadian Ambassador to Macedonia, Calls for End to Double-Standard for Macedonia
ММДЧП се сретна со канадскиот амбасадор во Македонија и побара да се прекине со двојните стандарди за Македонија

May 24, 2017
The Macedonian Association “Ilinden” in Tirana - Press Release
Македонско друштво “Илинден” - Tирана - Соопштение за медиумите

May 15, 2017
MHRMI Calls on Macedonia's Caretaker Government to Deny Appointments by the SDSM/DUI Coalition, Announce Date for New Elections
ММДЧП бара привремената влада на Македонија да спречи формирање на коалиција СДСМ/ДУИ и да објави датум за нови избори

April 25, 2017
Why is Donald Trump Allowing the Obama/Hillary Macedonia Policy to Wreak Havoc?
Зошто Доналд Трамп дозволува политиката на Обама и Хилари за Македонија да создава хаос?

April 20, 2017
MHRMI Meets with Global Affairs Canada – Calls on Foreign Minister to Retract Macedonia Statement, Support Macedonia’s Sovereignty
ММДЧП се сретна со Департментот за дипломатски односи на Канада - Побарано е Министерката за надворешни работи да ја повлече својата изјава за Македонија и да даде поддршка на суверенитетот на Република Македонија

March 22, 2017
How the West Was Lost... Thankfully for Macedonia
Како Западот се изгуби... За среќа за Македонија

March 21, 2017
Interview with Katerina 'Kat' Nitsou, the author of the "Macedonia: Recipes from the Balkans" cookbook

March 16, 2017
MHRMI Meets With US State Department – Calls For Condemnation of Tirana Platform, End to US Foreign Interference
ММДЧП се сретна со американскиот Стејт департмент – Побарана е осуда за Тиранската платформа и крај на мешањето од страна на САД

March 4, 2017
MHRMI Applauds Macedonians for Defending Macedonia and Rejecting Tirana Platform – Reiterates Call to End the Name Negotiations
ММДЧП им честита на Македонците за одбраната на Македонија и за неприфаќањето на Тиранската платформа – И повторно апелира да се стави крај на преговорите за името

February 27, 2017
MHRMI Published in The Hill Times: Toronto Mayor Must Denounce, Reprimand Anti-Macedonian Councillor Jim Karygiannis
Написот на ММДЧП „Градоначалникот на Торонто мора да го осуди анти-македонскиот советник Џим Каријанис.“ објавен во Хил Тајмс, најеминентното канадско списание за политика

February 23, 2017
Bulgaria refuses to face reality on the issue of its Macedonian minority

February 21, 2017
Македонското друштво “Илинден“ - Тирана незадоволно од односот на Министерството за култура

February 17, 2017
MHRMI Condemns the European Parliament's Resolution Claiming that Macedonians are "Bulgarian"
ММДЧП ја осудува Резолуцијата на Европскиот парламент со која што се вели дека Македонците се „Бугари"

February 17, 2017
Announcement - Condemnation for the resolution of the European Parliament

February 16, 2017
Добиена уште една битка во ЕП против обидот за негирање на Македонците во Преспа, Голо Брдо и Гора

February 11, 2017
Позиција на ОМО „Илинден“ - ПИРИН во врска со платформата на албанските партии изработена во Тирана

February 8, 2017
US Congressman Calls for Partition of Macedonia – MHRMI Demands his Resignation and Reprimand, Calls for Support for Macedonia from President Trump
Американски конгресмен бара поделба на Македонија - ММДЧП бара негова оставка и го повика претседателот Трамп да даде поддршка за Македонија

February 8, 2017
Македонско друштво „Илинден“ - Тирана го осудува тврдењето на Друштвото за бугарско-албанско пријателство дека во Албанија живеат Бугари

February 6, 2017
Благодарници „Илинден” по повод осумгодишнината од основањето на Mакедонско друштво „Илинден“ - Тирана

February 3, 2017
Македонското друштво „Илинден” - Тирана го осудува барањето на Бугарија за признавање на бугарско малцинство во Република Албанија

February 3, 2017
The new February 2017 - April 2017 edition of "Ilinden"

January 21, 2017
Human Rights Watch Declines to Denounce Name Negotiations as Attack on Macedonia’s Most Basic of Rights
Хјуман Рајтс Воч одбива да ги идентификува преговорите за името како напад врз најосновните права на Македонија

January 7, 2017
Излезе од печат разгледница со народни носии на Македонците од Албанија

Join Us Videos Follow Us

ACT NOW and SHARE

Macedonian newspaper
in Albania

Proudly supported by MHRMI

MHRMI needs your support

Can you spare a dollar a day for Macedonian human rights?
The Macedonian human rights movement in all parts of Macedonia is stronger and showing more potential than ever, but we need your help to continue our progress. Get involved. Volunteer. Donate. Join the MHRMI Dollar a Day fund and make a difference.

You can make a difference for Macedonians struggling to achieve their human rights. Please do it today. Thank you for your support.

Search the Web
Search the MHRMI Archives
 
© 1997-2018 Macedonian Human Rights Movement International - All Rights Reserved.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting