Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
 

Соопштение за медиумите

ММДЧП бара протерување од државата на сите дипломати кои што одбиваат да го употребуваат уставното име на Македонија

13 јули, 2016

Read this page in English

Отпечати ја страницата

Викторија Нуланд Во телефонски разговор што протече во јавноста, американскиот Помошник државен секретар за европски и евроазиски прашања, Викторија Нуланд, говорејќи за кризата во Украина во 2014 година, се слуша како скандалозно вели: „Е*ате ЕУ". Г-ѓо Нуланд, како треба да реагираат Македонците кога ќе слушнат дека велите за вашата посета на „оваа земја" и „Скопје" и што одбивате да го употребувате уставното име на нашата земја, Македонија?

Македонија бара почит, уважување и здрав разум. Да се отстрани секој дипломат или политичар кој што не го употребува името на Македонија. Да се прекинат преговорите за името што се водат со посредство на корумпираната ООН. Се повлече од корумпираните спонзориран од ОН преговорите за името. Ја имаме моќта да ставиме крај на бесмислениот спор со името. Поголемиот дел од светот, вклучувајќи ги и САД, веќе ја признаа Македонија. Зошто? Затоа што
Нашето име е Македонија.

###

Македонското меѓународно движење за човекови права (ММДЧП) активно работи на полето на човекови и национални права на Македонците и другите обесправени народи од своето основање во 1986 година. За повеќе информации:
www.mhrmi.org, twitter.com/mhrmi, facebook.com/mhrmi, info@mhrmi.org, 1-416-850-7125.

 
Join Us Videos Follow Us

ACT NOW and SHARE

Macedonian newspaper
in Albania

Proudly supported by MHRMI

MHRMI needs your support

Can you spare a dollar a day for Macedonian human rights?
The Macedonian human rights movement in all parts of Macedonia is stronger and showing more potential than ever, but we need your help to continue our progress. Get involved. Volunteer. Donate. Join the MHRMI Dollar a Day fund and make a difference.

You can make a difference for Macedonians struggling to achieve their human rights. Please do it today. Thank you for your support.

Search the Web
Search the MHRMI Archives
 
© 1997-2018 Macedonian Human Rights Movement International - All Rights Reserved.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting