Macedonian Human Rights Movement International
Соопштение за медиумите
ММДЧП бара протерување од државата на сите дипломати кои што одбиваат да го употребуваат уставното име на Македонија

Викторија Нуланд Во телефонски разговор што протече во јавноста, американскиот Помошник државен секретар за европски и евроазиски прашања, Викторија Нуланд, говорејќи за кризата во Украина во 2014 година, се слуша како скандалозно вели: "Е*ате ЕУ". Г-ѓо Нуланд, како треба да реагираат Македонците кога ќе слушнат дека велите за вашата посета на "оваа земја" и "Скопје" и што одбивате да го употребувате уставното име на нашата земја, Македонија?

Македонија бара почит, уважување и здрав разум. Да се отстрани секој дипломат или политичар кој што не го употребува името на Македонија. Да се прекинат преговорите за името што се водат со посредство на корумпираната ООН. Се повлече од корумпираните спонзориран од ОН преговорите за името. Ја имаме моќта да ставиме крај на бесмислениот спор со името. Поголемиот дел од светот, вклучувајќи ги и САД, веќе ја признаа Македонија. Зошто? Затоа што
Нашето име е Македонија.

###

Македонското меѓународно движење за човекови права (ММДЧП) активно работи на полето на човекови и национални права на Македонците и другите обесправени народи од своето основање во 1986 година. За повеќе информации:
www.mhrmi.org, twitter.com/mhrmi, facebook.com/mhrmi, info@mhrmi.org, 1-416-850-7125.