Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
 

ММДЧП - Соопштение за медиумите

ММДЧП и македонската влада ќе ја интезивираат соработката во лобирањето за признавање на уставното име и за човековите права

11 февруари, 2009

Read this page in English

Отпечати ја страницата

Constitutional Name Македонско меѓународно движење за човекови права - Соопштение за медиумите

Торонто, Канада - Македонското меѓународно движење за човекови права (ММДЧП) со задоволство ја најавува нејзината соработка со Владата на Република Македонија во лобирањето за меѓународно признавање на македонското уставно име и за човекови права на угнетените македонски малцинства во Грција, Бугарија, Албанија и Србија.

Исто така, ММДЧП ќе продолжи да соработува со македонската влада за зајакнување на врските со Соединетите Американски Држави и Канада, а ќе продолжи и да лобира во Вашингтон, Отава и низ целиот свет со цел да се обезбеди влез на Македонија во НАТО и Европската Унија.

Деталите беа финализирани на 8 февруари, 2009 година во Торонто, кога членовите на бордот од ММДЧП се сретнаа со членовите на македонскиот парламент Александар Николовски и Влатко Ѓорчев.

ММДЧП го повтори својот став дека Македонија треба да прекине секакви преговори во врска со името и и' се заблагодари на македонската влада за напорите кои што таа ги вложува за човековите права на Македонците во соседните земји и особено за нејзиниот притисок врз Грција да го признае големото македонско малцинство и да обезбеди право на враќање на македонските политички бегалци.

###

Македонското меѓународно движење за човекови права (ММДЧП) активно работи на прашањата за човековите права на Македонците и другите обесправени народи од 1986 година. За повеќе информации, посетете го сајтот www.mhrmi.org, или контактирајте го ММДЧП на телефон 1-416-850-7125, или на е-маил: info@mhrmi.org.

 
Join Us Videos Follow Us

ACT NOW and SHARE

Macedonian newspaper
in Albania

Proudly supported by MHRMI

MHRMI needs your support

Can you spare a dollar a day for Macedonian human rights?
The Macedonian human rights movement in all parts of Macedonia is stronger and showing more potential than ever, but we need your help to continue our progress. Get involved. Volunteer. Donate. Join the MHRMI Dollar a Day fund and make a difference.

You can make a difference for Macedonians struggling to achieve their human rights. Please do it today. Thank you for your support.

Search the Web
Search the MHRMI Archives
 
© 1997-2018 Macedonian Human Rights Movement International - All Rights Reserved.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting