Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
 

ММДЧП - Соопштение за медиумите

Официјална државна посета во Канада на премиерот на Македонија, Никола Груевски

25 август, 2009

Read this page in English

Отпечати ја страницата

Nikola Gruevski Македонско меѓународно движење за човекови права (ММДЧП) - Соопштение за медиумите

Торонто, Канада, 25 август 2009 - Премиерот на Република Македонија, Никола Груевски, заедно со висока владина делегација, ќе престојува во официјална државна посета во Канада во периодот меѓу 25-ти и 29-ти август, 2009 година.

Во чест на г-дин Груевски ќе биде организиран банкет во четврток, на 27 август 2009 год., во 18:30 часот. Настанот ќе се одржи во Македонската Православна Црква Свети Климент Охридски, на адреса 76 Overlea Blvd во Торонто.

Во состав на делегацијата ќе бидат и македонскиот министер за надворешни работи, Антонио Милошоски, членот на Собранието на Република Македонија, Александар Николоски; портпаролот на македонската влада, Мартин Мартиноски, и директорот на Агенцијата за странски инвестиции, Виктор Мизо.

###

За повеќе информации контактирајте го Бил Николов, Претседател на Македонското меѓународно движење за човекови права, на тел. 416-850-7125.

 
Join Us Videos Follow Us

ACT NOW and SHARE

Macedonian newspaper
in Albania

Proudly supported by MHRMI

MHRMI needs your support

Can you spare a dollar a day for Macedonian human rights?
The Macedonian human rights movement in all parts of Macedonia is stronger and showing more potential than ever, but we need your help to continue our progress. Get involved. Volunteer. Donate. Join the MHRMI Dollar a Day fund and make a difference.

You can make a difference for Macedonians struggling to achieve their human rights. Please do it today. Thank you for your support.

Search the Web
Search the MHRMI Archives
 
© 1997-2018 Macedonian Human Rights Movement International - All Rights Reserved.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting