Macedonian Human Rights Movement International
Соопштение за медиумите
Официјална државна посета во Канада на премиерот на Македонија, Никола Груевски

Nikola Gruevski Македонско меѓународно движење за човекови права (ММДЧП) - Соопштение за медиумите

Торонто, Канада, 25 август 2009 - Премиерот на Република Македонија, Никола Груевски, заедно со висока владина делегација, ќе престојува во официјална државна посета во Канада во периодот меѓу 25-ти и 29-ти август, 2009 година.

Во чест на г-дин Груевски ќе биде организиран банкет во четврток, на 27 август 2009 год., во 18:30 часот. Настанот ќе се одржи во Македонската Православна Црква Свети Климент Охридски, на адреса 76 Overlea Blvd во Торонто.

Во состав на делегацијата ќе бидат и македонскиот министер за надворешни работи, Антонио Милошоски, членот на Собранието на Република Македонија, Александар Николоски; портпаролот на македонската влада, Мартин Мартиноски, и директорот на Агенцијата за странски инвестиции, Виктор Мизо.

###

За повеќе информации контактирајте го Бил Николов, Претседател на Македонското меѓународно движење за човекови права, на тел. 416-850-7125.