Macedonian Human Rights Movement International
ACTION ALERT Email Canadian MPs and Demand Defence of Macedonias Name and Identity
Соопштение за медиумите

Испратете пораки до канадските пратеници и Барајте Да Го Одбранат Македонското Име и Идентитет!


ПОВИК ЗА АКЦИЈА: Преку овој линк (mhrmi.org/act-now) можете веднаш да испратите порака до канадските власти со која ќе БАРАТЕ од нив да преземат мерки за заштита на македонското име и идентитет.

НАШЕТО ИМЕ Е МАКЕДОНИЈА! СИТЕ МАКЕДОНЦИ, каде и да живееме, мораме да дејствуваме ВЕДНАШ! mhrmi.org/act-now

Пораката до канадските пратеници:

Канада јавно ја поддржува бруталната американска кампања за
преименување на Македонија и за менување на македонскиот идентитет,
етничка припадност и историја. Нашата канадска Влада врши културолошки
геноцид врз Македонците, а го претставува како „решавање на
дипломатски спор“. Ставете се себеси и својата етничка група на НАШЕ
место.

Оваа вџашувачка кампања вклучува физичко притворање и
заплашување на жени пратенички, закани против нивните семејства,
претепување на полицајци, апсења, кршење на македонскиоте закони, на
Уставот и на собранискиот деловник, затворање на водечки медиуми и
гаснење на профили на социјалните мрежи, и многу многу други шокантни
постапки. Македонците од Канада БАРААТ да преземете акција.

Да го запреме принудното менување на македонското име и идентитет.
Канада мора да биде светски ЛИДЕР во заштитата на човековите права. Ваша
обврска е да ги ЗАШТИТИТЕ нашите права.

#НашетоИмеЕМакедонија

###

Македонското меѓународно движење за човекови права (ММДЧП) ктивно работи на полето на човекови и национални права на Македонците и другите обесправени народи од своето основање во 1986 година. За повеќе информации: 1-416-850-7125, info@mhrmi.org, www.mhrmi.org, twitter.com/mhrmi, facebook.com/mhrmi, mhrmi.org/OurNameIsMacedonia.