Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
 

Соопштение за медиумите

Како Западот се изгуби... За среќа за Македонија

22 март, 2017

Read this page in English

Отпечати ја страницата

Протести во Македонија Зачленувањето во ЕУ повеќе од една деценија чека на прием заради условот да се смени вековното име на земјата. Тоа се прави прво со потребата да го задоволат угнетувачот, потоа со посета на „оваа држава“ и избегнување да го изговорат вистинското име, и конечно, повикувајќи го [внесете го овде името на главниот град за да не морате да го кажете името на државата] да ја прифатит коалицијата која што има за цел да го уништи етничкото потекло и територијалниот интегритет на земјата. Таквата политика е совршен рецепт за да се оддалечи државата од ЕУ и од Западот. Секоја ви чест г-дине Комесар за проширување Јоханес Хан. Вие, и уште безброј други европски и американски официјални лица буквално правите обратно од тоа што треба да се прави за да создадете услови за зголемување на членството во ЕУ и спротивно на идеалите за човекови права и почитување кое што го декларираат ЕУ и Западот.

Објаснете ве молам, како можете да мислите дека ова е вистинскиот пат? За било кој. Македонците продолжуваат, со право, со масовни протести низ целата држава – да, државата со име МАКЕДОНИЈА – протести против Тиранската платформа и странскиот интервенционизам. Платформа која што е изготвена во странска држава, со цел да се сменат македонското име, идентитет, знаме, химна и да го поткопа територијалниот интегритет на Македонија. Прочитајте ја. И потоа кажете ни, вие г-дине Хан и вашите соучесници, Високата претставничка на ЕУ, Могерини и сите останати, дали не ја разбирате содржината на таа платформа, или можеби комплексите на виша вредност ви даваат за право да мислите дека можете да и’ диктирате на Македонија како да се справува со нејзините внатрешни проблеми и со нејзиниото постоење?

Чекаме на ваш одговор. Барем толку заслужуваме. И уште една сугестија за, колку-толку, да го поправите овој хаос предизвикан од Западот – Прогласете ги за непотребни анти-македонските преговори за името и направете го со тоа првиот чекор кон здравиот разум.

Бил Николов, претседател
Македонско Меѓународно Движење за Човекови Права

www.mhrmi.org 
Join Us Videos Follow Us

ACT NOW and SHARE

Macedonian newspaper
in Albania

Proudly supported by MHRMI

MHRMI needs your support

Can you spare a dollar a day for Macedonian human rights?
The Macedonian human rights movement in all parts of Macedonia is stronger and showing more potential than ever, but we need your help to continue our progress. Get involved. Volunteer. Donate. Join the MHRMI Dollar a Day fund and make a difference.

You can make a difference for Macedonians struggling to achieve their human rights. Please do it today. Thank you for your support.

Search the Web
Search the MHRMI Archives
 
© 1997-2018 Macedonian Human Rights Movement International - All Rights Reserved.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting