Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
 


Македонската Aлијанса очекува позитивни резултати на изборите во Албанија

28 јуни, 2009

Отпечати ја страницата

Едмонд Темелко Едно пратеничко место во Корча и едно во Тирана. Тоа се очекувањата на членовите на Македонската алијанса за европска интеграција од парламентарните избори во Албанија.

Македонците од регионот на Мала Преспа се надеваат на овој резултат со кој за прв пат би имале свој претставник во албанскиот парламент и затоа што нивната партија коалицира со владејачката партија на демократите на Сали Бериша. Партијата на овие парламентарни избори настапува со 76 кандидати во сите 12 изборни единици. Иако е признато само во Мала Преспа, не има и во Корча, Тирана, во Голо Брдо, Горда Балисте, Врбник, рече вчеравечер претседателот на партијата и градоначалник на општината Пустец, Едмонд Темелко на завршниот митинг на кој настапија и естрадни ѕвезди од Македонија.

Извор: „Канал 5 Телевизија“

 
Join Us Videos Follow Us

ACT NOW and SHARE

Macedonian newspaper
in Albania

Proudly supported by MHRMI

MHRMI needs your support

Can you spare a dollar a day for Macedonian human rights?
The Macedonian human rights movement in all parts of Macedonia is stronger and showing more potential than ever, but we need your help to continue our progress. Get involved. Volunteer. Donate. Join the MHRMI Dollar a Day fund and make a difference.

You can make a difference for Macedonians struggling to achieve their human rights. Please do it today. Thank you for your support.

Search the Web
Search the MHRMI Archives
 
© 1997-2018 Macedonian Human Rights Movement International - All Rights Reserved.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting