Macedonian Human Rights Movement International
Our Name Is Macedonia poster

Македонците ја отфрлаат принудната промена на името - Најновите постери #НашетоИмеЕМакедонија се шират низ Македонија


За да ја покажат својата сплотеност во одбраната на нашето основно право на самоопределување, Македонците насекаде низ Република Македонија гордо ги истакнуваат најновите постери и лепенки со логото - Нашето Име е Македонија. Врз ознаките со расистичкото име „Северна“, кое ни е наметнато од Западот, граѓаните ја истакнуваат пораката - НАШЕТО ИМЕ Е МАКЕДОНИЈА.

Подолу можете да најдете фотографии од досегашните и најновите примери. Слободно и самите фотографирајте ја оваа порака каде и да ја забележите и испратете ги вашите фотографии на адресата info@mhrmi.org за да можеме да ги споделиме преку нашите социјални мрежи. Сите сме како едно во одбрана на МАКЕДОНИЈА.

Дополнителни информациии за принудното менување на нашето име се достапни тука:

https://mhrmi.org/vesti/the-west-is-spinning-the-cultural-genocide-of-macedonians