Macedonian Human Rights Movement International
POVIK ZA AKcIJA POBARAJTE DA PRESTANE GOVOROT NA OMRAZA PROTIV MAKEDONcITE VO ZAPADNITE MEDIUMI
Соопштение за медиумите

ПОВИК ЗА АКЦИЈА: ПОБАРАЈТЕ ДА ПРЕСТАНЕ ГОВОРОТ НА ОМРАЗА ПРОТИВ МАКЕДОНЦИТЕ ВО ЗАПАДНИТЕ МЕДИУМИ


ПОВИК ЗА АКЦИЈА: Одете тука - https://mhrmi.org/act/perpetuates - за да ја испратите следната порака до западните медиуми и да побарате да стават крај на говорот на омраза во нивното известување за Македонците:

Вашето медиумско известување поттикнува етничка омраза

Вашето известување, најчесто преземено од новинските агенции, шири омраза против една цела етничка група. Во случаи кога полициски специјалци тепаа демонстранти, вие известувавте на начин кој и одговара на полицијата. Политички затвореници се во затвор затоа што се спротиставија на угнетувачки режим, а вие известувате во поддршка на режимот. Жени-политичарки беа затворани, трпеа закани и уцени, со поддршка на САД, а вие не објавувате за тоа. Етничката група за која станува збор се Македонците. Дали конечно ќе реагирате? Или ќе продолжите да објавувате вести од Асошиејтед Прес и Ројтерс, агенции кои за известување од Македонија скоро исклучиво користат новинари од Грција - земја која признава дека сака да ја избрише Македонија. Бранете ги нашите човекови права. Повеќе информации се достапни тука: https://mhrmi.org/news/western-media-coverage-of-macedonia-perpetuates-hate


Македонското меѓународно движење за човекови права (ММДЧП) активно работи на полето на човекови и национални права на Македонците и другите обесправени народи од своето основање во 1986 година. За повеќе информации: 1-416-850-7125, info@mhrmi.org, mhrmi.org, twitter.com/mhrmi, facebook.com/mhrmi, instagram.com/MacedonianHumanRights #НашетоИмеЕМакедонија