Macedonian Human Rights Movement International
Весникот на Македонците во Бугарија, НАРОДНА ВОЛЈА, се заблагодарува на ММДЧП за непроценливата поддршка

Narodna Volja "По плодовите ќе ги познаете" - ВИСТИНСКИ ПАТРИОТИЗАМ!

Ние, Македонците, многу често страдаме од патриотско празнословие. Големите зборови и планови немаат крај, како и критиките кон оние што работат. Ние од редакцискиот колегиум на "Народна волја" тоа многу добро го знаеме. Го знаеме на свој грб. Критики колку сакате, а помошта е многу ретка. Патриоти на зборови има многу, но малкумина се оние кои се патриоти и по своите дела.

Такви ретки патриоти на дело се нашите сонародници од Македонското меѓународно движење за човекови права (ММДЧП) / Macedonian Human Rights Movement International - (MHRMI), во Канада, со претседател Бил Николов. Тие целосно го заслужија звањето пријатели и покровители на "Народна волја".

Многу од нашите читатели не знаат за тревогите преживеани од редакцијата на весникот и дека без помошта на ММДЧП тој ќе сопреше уште пред три години. Веќе три години "Народна волја" излегува скоро исклучиво благодарение на патриотизмот и дарежливоста на нашите пријатели од ММДЧП. За тоа им должиме благодарност не само ние во редакцијата и не само Македонците во Пиринска Македонија и Бугарија - чиј единствен весник се јавува нашиот весник. Ним им должат благодарност и сите Македонци и патриоти по светот.

Можеме само да се надеваме за доброто на целиот македонски народ дека организации како ММДЧП ќе продолжат не само да постојат и да дејствуваат, но и дека ќе се прошируваат и засилуваат, добивајќи ја поддршката на сите Македонци!

Ја користиме можноста јавно да им се заблагодариме и да им посакаме многу успеси и среќа во следната 2018 г.!

Бидете се така пример за следење, инспирација и надеж на сите патриоти!

Редакциски колегиум на "Народна волја".