Macedonian Human Rights Movement International
Соопштение за медиумите
ММДЧП и АМКЧП започнуваат со кампања за прекин на преговорите за името

Нашето име е Македонија Торонто, Канада и Мелбурн, Австралија (7 јули, 2010) - Македонското меѓународно движење за човекови права (ММДЧП) и Австралиско-Македонскиот комитет за човекови права (АМКЧП) започнаа рекламна кампања во Република Македонија со апел да се стави крај на сите преговори со Грција во врска со името.

Реклами ќе се објавуваат во сите водечки весници, а во центарот на Скопје ќе се поставуваат и билборди.

ММДЧП и АМКЧП бараат сите македонски организации во Република Македонија и во странство, да се придружат на барањето Македонија неодложно да ги прекине преговорите за името.

За да се потпишете, или за да ја видите рекламната кампања, посетете не' на страницата:
Нашето име е Македонија

###

Македонското меѓународно движење за човекови права (MHRMI) активно работи на полето на човекови и национални права на Македонците и другите обесправени народи од 1986 година. За повеќе информации, посетете ја
www.mhrmi.org, или контактирајте го MHRMI на 416-850-7125 или info@mhrmi.org.

Основан во 1984 година, Австралиско-Македонскиот Комитет за Човекови Права (AMHRC) е невладина организација која се залага за информирање на влади, меѓународни институции и пошироката јавност / заедници за борбата против дискриминацијата и промовирање на основните човекови права. Нашиот стремеж е да се осигура дека македонските заедници како и другите исклучени групи низ целиот свет се признати, почитувани и уживат во правичен третман. За повеќе информации, посетете www.macedonianhr.org.au, или контактирајте со AMHRC на macedonian_rights@hotmail.com или преку +61 3 93298960.