Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
 
 
| 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 | 1999 | 1998 | 1997 |
 
December 15, 2016
MHRMI Defends the Existence of the Macedonian Nation – Yes, It’s the Year 2016
ММДЧП го брани постоењето на македонската нација - Да, сега сме 2016-та година

December 9, 2016
MHRMI Interviews Proud Macedonian UFC Fighter Alexander “The Great” Volkanovski

December 5, 2016
The new November 2016 - January 2017 edition of "Ilinden"

December 2, 2016
Exchange in The Hill on Podesta's use of "fyrom" instead of Macedonia
Преписка во „Хил“ околу Џон Подеста и употребата на кратенката БЈРМ наместо Македонија

November 21, 2016
Victims of lesser-known forms of racism face an uphill battle
Жртвите на помалку познати форми на расизам се соочуваат со тешки битки

November 21, 2016
Greece: Continuous acts of harassment against minority rights defenders

November 17, 2016
MHRMI Meets with US State Department Officials, Calls on US to Support Macedonia's Name, Macedonian Minority Rights, and to End its Interference in Macedonian Politics
ММДЧП одржа средба со американскиот Стејт Депатмент на која што побараа од САД да дадат поддршка за македонското име, за правата на македонските малцинства и да не се мешаат во македонската политика

October 27, 2016
MHRMI Condemns Greece’s Blacklisting of Macedonians as MHRMI Activist is Denied Entry into Greece
ММДЧП со осуда за забраната за влез во Грција на свој активист и за грчката „црна листа“ за Македонци

October 21, 2016
MHRMI Meets with UN Special Envoy Matthew Nimetz, Calls for his Resignation and an End to the Macedonia Name Negotiations
ММДЧП се сретна со специјалниот претставник на ОН Метју Нимиц и од него побара да си поднесе оставка и да прогласи крај на преговорите за името на Македонија

September 29, 2016
Greece – The Republic of Irrelevance
Грција – Република Ирелевантија

September 22, 2016
Соопштение за медиумите и јавноста од Македонско друштво „Илинден” - Тирана

September 14, 2016
MHRMI Demands the Return of Original Macedonian Names in Greece
ММДЧП бара враќање на оригиналните македонски имиња во Грција

September 8, 2016
25th Anniversary of Macedonia's Independence – MHRMI Demands Respect for Macedonia's Name
25-годишнина од македонската независност – ММДЧП бара почит за македонското име

September 1, 2016
International Paralympic Committee - Show That you Respect Macedonia's Name
Меѓународен Параолимписки Комитет, покажете дека го почитувате името на Македонија

August 12, 2016
MHRMI and AMHRC Demand an Apology from the IOC for Disrespecting Macedonia
ММДЧП и АМКЧП бараат од Меѓународниот Олимписки Комитет јавно извинување заради непочитувањето кон Македонија

August 8, 2016
MHRMI President Bill Nicholov published in The Hill, America's leading political newspaper - Change US misguided policy in Macedonia
Во водечкиот американски политички весник The Hill објавена е статија од претседателот на ММДЧП – Корегирајте ја погрешната политика на САД во Македонија

July 26, 2016
Make America Respected Again
Потрудете се повторно од Америка да направите респектирана држава

July 13, 2016
MHRMI Calls for the Removal of all Diplomats Who Refuse to Use Macedonia's Name
ММДЧП бара протерување од државата на сите дипломати кои што одбиваат да го употребуваат уставното име на Македонија

July 4, 2016
MHRMI Calls on Macedonian Athletes to Refuse to Walk in Behind Letter “F” for “FYROM” at Rio Olympics
ММДЧП бара од македонските спортисти да одбијат да дефилираат на Олимпијадата во Рио позади буквата „Ф“

June 24, 2016
Despite Complaints, Facebook Allows Anti-Macedonian Hate Speech on Macedonian Pages
И покрај забелешките, Фејсбук сепак дозволува антимакедонски говор на омраза на македонските страници

June 22, 2016
MHRMI Appeals for Calm, and Common Sense, in the Republic of Macedonia
ММДЧП повикува на смиреност и здрав разум во Република Македонија

June 15, 2016
Macedonia, Cut Your American Puppet Master's Strings
Македонијо, скини ги конците од рацете на американскиот „господар на марионети“

March 27, 2016
Apply London Mayor's Anti-EU, US Arguments to Macedonia Name Dispute and It Would Be Over
Ако се прифатат аргументите на градоначалникот на Лондон против ЕУ и САД, спорот со името би бил завршен

March 19, 2016
Film Screening Debate

March 9, 2016
Macedonian Minority Newspaper in Bulgaria Thanks MHRMI and AMHRC for Crucial Support
Весникот на македонското малцинство во Бугарија се заблагодарува на ММДЧП и АМКЧП за значајната поддршка

March 8, 2016
The new March/April edition of Ilinden

February 1, 2016
Macedonian Human Rights Review - Issue #24 - February 2016

January 29, 2016
MHRMI Responds to Toronto Star's Pro-Greek Revisionist History
Реакција од ММДЧП за прогрчката „ревизионистичка историја“ објавена во Торонто Стар

January 19, 2016
Another Macedonian Newspaper in Albania Revived Due to Funding from MHRMI and AMHRC
Продолжи со работа уште еден македонски весник во Албанија, финансиран од ММДЧП и АМКЧП

Join Us Videos Follow Us

ACT NOW and SHARE

Macedonian newspaper
in Albania

Proudly supported by MHRMI

MHRMI needs your support

Can you spare a dollar a day for Macedonian human rights?
The Macedonian human rights movement in all parts of Macedonia is stronger and showing more potential than ever, but we need your help to continue our progress. Get involved. Volunteer. Donate. Join the MHRMI Dollar a Day fund and make a difference.

You can make a difference for Macedonians struggling to achieve their human rights. Please do it today. Thank you for your support.

Search the Web
Search the MHRMI Archives
 
© 1997-2018 Macedonian Human Rights Movement International - All Rights Reserved.
This website is hosted and under development by: TJ-Hosting